Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کل دادگستری استان آذربایجان غربی گفت: ساماندهی و کاهش جمعیت کیفری زندان‌ها یکی از محور‌های برنامه عملیاتی ۱۴۰۱ دستگاه قضایی استان آذربایجان غربی است. خبرگزاری میزان - عصر روز شنبه ۱۰ اردیبهشت ماه نشست فصلی منطقه‌ای رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی با قضات مرکز استان تشکیل شد.   ناصر عتباتی در این نشست ضمن تقدیر از تلاش‌های جهادگونه کارکنان دستگاه قضایی که حتی شرایط کرونایی کشور نیز نتوانست این خدمات را تحت الشعاع قرار دهد، به جلسه ویدیو کنفرانسی رئیس قوه قضاییه با روساء و دادستان‌های استان‌ها اشاره کرد و گفت: رئیس قوه قضاییه در جلسه ویدیو کنفرانسی با روسا و دادستان‌های استان‌ها سیاست‌ها و برنامه‌های قوه قضاییه را ابلاغ کردند و برنامه عملیاتی سال ۱۴۰۱ دستگاه قضایی استان نیز منطبق بر این سیاست‌ها تدوین شد و در نشست‌های قضات شمال و جنوب و اینک مرکز استان اهداف این برنامه به مدیران و قضات استان تبیین شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: اقدامات متعددی در برنامه عملیاتی ۱۴۰۱ در حوزه‌های مختلف پیش بینی شده است که مهمترین آن مدیریت ورود پرونده به دستگاه قضایی است که رئیس قوه قضاییه نیز به آن تاکید داشته و اظهار کرد تدبیری شود تا از ورود بی رویه و بی مورد پرونده به دستگاه قضایی جلوگیری شود.
عتباتی ادامه داد: یکی از روش‌های مهمی که می‌شود ورودی پرونده به دستگاه قضایی را مدیریت کرد و در برنامه عملیاتی نیز پیش بینی شده است، استفاده از برنامه‌های پیشگیرانه و شناسایی کانون‌های پرونده ساز است تا بتوان با اقدامات لازم ورود بی رویه پرونده به دستگاه قضایی را مدیریت کرد که یقیناً کاهش ورودی تحقق اهداف برنامه‌ها را به دنبال خواهد داشت.
رئیس کل دادگستری استان آذربایجان غربی در ادامه توجه به ساماندهی و کاهش جمعیت کیفری زندان‌ها را یکی دیگر از محور‌های برنامه عملیاتی ۱۴۰۱ دستگاه قضایی استان را برشمرد و گفت: زندان در بسیاری از موارد اثر بازدارندگی ندارد و خیلی از محکومان را می‌شود با اهرم‌های خیلی قوی‌تر و بازدارنده‌تر از حبس به چرخه جامعه بازگرداند و به همین خاطر از قضات استان درخواست دارم به مجازات جایگزین حبس که در قانون برای جرایم خاصی پیش بینی شده است و در برنامه عملیاتی امسال به آن‌ها تاکید شده، توجه ویژه‌ای داشته باشند.
رئیس دادگستری استان آذربایجان غربی در ادامه به اهمیت صیانت از حقوق عامه و بیت المال نیز اشاره و گفت: در حوزه صیانت از حقوق عامه و حقوق بیت المال چشم امید مردم به قلم دستگاه قضایی استان است و از این لحاظ که جرایم مرتبط با محیط زیست آثار زیانباری دارند می‌بایست ورود به این پرونده‌ها با قاطعیت و جدیت صورت پذیرد و به هیچ عنوان با متخلفین و متصرفین به اراضی ملی و طبیعی مماشاتی صورت نپذیرد.
عتباتی در ادامه حساسیت در مورد پرونده‌های خاص و ویژه را مورد تاکید قرار داد و گفت: پرونده‌های خاص و ویژه که آثار مخربی در سطح استان و کشور دارند و افکار عمومی نسبت به این پرونده‌ها حساس هستند مورد رصد قرار گیرد، اعتقاد ما بر استقلال تشکیلات قضایی است و این خط قرمز ماست، ولی با توجه به حساسیت پرونده‌های خاص و ویژه، وظیفه خود می‌دانیم که بر روند این پرونده‌ها نظارت داشته باشیم و انتظار است همکاران با یک نگاه واقع بینانه این پرونده‌ها را تعیین تکلیف کنند.
عتباتی همچنین به ارتباط وسیع و اعتماد ساز با مردم تاکید کرد و گفت: مردم باید به تشکیلات قضایی خصوصاً مدیران به راحتی دسترسی داشته باشند تا بتوانند مشکلات خود را بیان کنند و این ارتباط باید تقویت شود و پاسخ گویی در مجموعه بیشتر شود.
وی در جمع بندی مطالب خود از تخصیص اعتبار ساخت مجتمع قضایی ارومیه خبر داد و گفت که با احداث این مجتمع مشکل فضای فیزیکی دادگستری مرکز استان بر طرف خواهد شد.
در ادامه این نشست مجیدی دادستان مرکز استان نیز با تقدیر از زحمات دستگاه قضایی خصوصاً دادسرا گفت: دادسرا به عنوان خط مقدم ورود پرونده به محاکم چالش‌های مربوط به خود را دارد.
مجیدی ادامه داد: از اقداماتی که می‌شود در کنترل ورودی پرونده به دستگاه قضایی بهره برد بحث داوری است و آوردن این شرط در قرارداد‌هایی که در مشاورین املاک منعقد می‌شود و این امر را دادستانی به جد پیگیر است.
وی افزود: با توجه به اینکه بسیاری از دعاوی و جرایم در حوزه املاک است، طرح کارشناسی املاک قبل از انعقاد قرار داد با محوریت کانون کارشناسان جهت انجام استعلامات مربوطه مانند وضعیت ملک از لحاظ مالکیت، تغییر کاربری، منابع طبیعی و... ظرف ۲۴ ساعت و انجام کار کارشناسی در این خصوص تا در بحث معامله شهروندان شناخت اجمالی از مورد معامله پیدا کنند و بدین طریق تا حد بسیار زیادی از وقوع جرایم در این حوزه جلوگیری کرد در حال انجام است.
مجیدی همچنین به سازش ۲۳ هزار پرونده در واحد‌های مددکاری کلانتری‌ها در سال گذشته اشاره و گفت: استفاده از واحد‌های مددکاری کلانتری‌ها آثار مثبت زیادی در صلح و سازش پرونده‌ها و کاهش ورودی به دستگاه قضایی داشته از این رو این واحد‌ها در سال جدید تقویت شده و واحد‌های مددکاری تمامی کلانتری‌های شهر ارومیه فعال شده اند.
در ادامه این نشست حجت الاسلام والمسلمین محمدپور معاون منابع انسانی و امور فرهنگی دادگستری استان نیز با ابراز خرسندی از اینکه در یک جمع فرهیخته، ایثارگر و پرتوان حضور پیدا کرده، مجموعه قوه قضاییه را در کل کشور نمونه بارز انسان‌های تلاشگر و مخلص و انقلابی و با سلامت نفس و پاکدست برشمرد و مطالبی را در خصوص حوزه معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی دادگستری استان بیان کرد.
در ادامه زارع معاون فناوری اطلاعات و برنامه ریزی دادگستری استان گزارشی از عملکرد شعب مرکز استان ارائه و سپس پرویز عباسی معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان و حسن ابراهیمی رئیس کل محاکم عمومی و انقلاب شهرستان ارومیه گزارش از اقدامات و مشکلات حوزه تحت تصدی خود ارائه و در ادامه حجت‌الاسلام والمسلمین رحمتی وند رئیس شعبه ۸ تجدیدنظر استان به عنوان نماینده قضات محاکم تجدیدنظر، مسعود الهامی معاون قضایی رئیس کل دادگاه‌های عمومی و انقلاب شهرستان ارومیه به عنوان نماینده قضات محاکم عمومی و انقلاب ارومیه و حجت خباز خدایی بازپرس شعبه ۲ دادسرای عمومی و انقلاب ارومیه به عنوان نماینده قضات دادسرای عمومی و انقلاب ارومیه به بیان مشکلات و مسائل پیرامون حوزه کاری خود پرداختند و این همایش ۴ ساعته در شامگاه روز شنبه دهم اردیبهشت به کار خود خاتمه داد.   انتهای پیام/ برچسب ها: دادگستری استان آذربایجان غربی عتباتی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: دادگستری استان آذربایجان غربی عتباتی دادگستری استان آذربایجان غربی پرونده به دستگاه قضایی دستگاه قضایی استان دستگاه قضایی برنامه عملیاتی عمومی و انقلاب پرونده ها مرکز استان قوه قضاییه واحد ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۱۲۶۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح دادگاه عمومی بخش برزک در جهت تسهیل‌گری مشکلات قضایی مردم

شهردار برزک گفت: دادگاه عمومی بخش برزک جهت تسهیلگری امور قضایی مردم از محل اعتبارات شهرداری افتتاح شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کاشان، در آئین افتتاح دادگاه عمومی در بخش برزک، حجت‌الاسلام اسدالله جعفری رئیس کل دادگستری اصفهان در آئین گشایش دادگاه بخش برزک اظهار کرد: لازمه حکومت دینی اجرای عدالت در عرصه‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و… است.

وی افزود: نباید عدالت را تنها در حوزه قضائی انتظار داشته باشیم، اجرای عدالت باید در عرصه‌های مختلف وجود داشته باشد و بر این اساس اگر کارها در حوزه‌های مختلف بر اساس قانون، وجدان کاری، احساس مسئولیت و تعهد صورت بگیرد بسیاری از پرونده‌های قضائی دیگر وجود نخواهد نداشت و برخورد با ناهنجاری‌ها، برنامه جدی قوه قضائیه است.

مدیرکل دادگستری استان اصفهان گفت: امروز یکی از برنامه‌های جدی و اساسی در قوه قضائیه برخورد با ناهنجاری‌ها در بخش‌های مختلف است.

حجت‌السلام جعفری افزود: امروز نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در وضعیت خاصی قرار دارد، از یک طرف حمایت بی سابقه ملت‌های دنیا از آنچه تفکر جمهوری اسلامی است و از سوی دیگر دشمنی دشمنان این نظام و استکبار جهانی پیش رو است، پس نباید فراموش شود که امروز وضعیت چگونه است، دشمن می‌خواهد هر لحظه مانع پیشرفت ما شود و ما همه در همه قوا باید مطلع شویم و راهبردها و برنامه‌های خود را داشته باشیم.

وی تصریح کرد: بیانیه گام دوم انقلاب که توسط رهبر انقلاب ارائه شد، فقط یک بخشنامه نیست و در واقع، برنامه زندگی ما در نظام مقدس جمهوری اسلامی است؛ این بیانیه هنوز آنچنان که باید در کشور مورد توجه قرار نگرفته و در قوه قضائیه و سایر دستگاه‌ها هنوز نتوانسته‌ایم به معنای واقعی آن را اجرایی کنیم.

مدیرکل دادگستری استان اصفهان گفت: منویات رهبر انقلاب و ریاست قوه قضائیه سرلوحه کار قرار دارد و امیدواریم بتوان به شکلی عمل کرد که رضایتمندی مردم را در کوتاه‌ترین زمان و با دقت کامل محقق کرد.

حجت‌السلام جعفری با بیان اینکه به مسئله حجاب در جامعه باید ورای یک مقوله اجتماعیِ صرف نگریسته شود، بر حمایت دستگاه قضائی استان از مجریان طرح نور تاکید کرد.

وی اظهار داشت: وقتی مسئله حجاب، به دستاویزی برای ضربه زدن دشمنان به پیکره نظام تبدیل می‌شود و آنان با طراحی اغتشاشات و ترویج بی‌بند و باری و مفاسد اخلاقی، پایه‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی را هدف قرار می‌دهند دیگر نباید به موضوع حجاب، تنها با نگاه اجتماعی و فرهنگی نگریست بلکه این موضوع دارای ابعاد مختلف است.

منطقه برزک دارای فرهنگی غنی که کمترین آمار قضائی را به خود اختصاص داده است

حمیدرضا محمدی فشارکی سرپرست فرمانداری کاشان هم در آئین گشایش دادگاه بخش برزک، اظهار کرد: فعالیت دادگاه در بخش برزک به علت افزایش پرونده‌های قضائی نیست، بلکه با هدف خدمت‌رسانی و تسهیل‌گری در کارهای مردم این منطقه است.

وی افزود: بخش برزک بنا به آمار دستگاه قضائی، کمترین پرونده را دارد که از فرهنگ بالا و غنای فرهنگی شهروندان این منطقه ریشه گرفته است و جای تحسین و تقدیر دارد و امیدواریم فرهنگ صلح و سازش در این منطقه بیش از پیش تقویت شود.

سرپرست فرمانداری کاشان گفت: گشایش دادگاه در بخش برزک مصداق عینی نهضت خدمت‌رسانی قوه قضائیه در این بخش است تا مردم مجبور نباشند که مسافت طولانی و خطرآفرین تا شهر کاشان را طی کنند.

محمدی فشارکی تصریح کرد: سوابق بررسی شده نشان می‌دهد که دستگاه قضائی و دستگاه اجرایی تعامل خوبی با یکدیگر دارند و تلاش می‌کنند تا فضای شهرستان کاشان را امن و آرام نگه دارند و در مسیر توسعه و ارتقا حرکت کنند.

وی گفت: تعامل دستگاه قضائی و اجرایی یک تعامل خوب است که نشانه تداخل یا نافی استقلال نیست، بلکه مصداق همراهی دستگاه‌ها در شهرستان است که امیدواریم بتوانیم به مردم خدمت کنیم.

سرپرست فرمانداری کاشان افزود: امیدواریم با همکاری و همدلی تمام دستگاه‌های منطقه کاشان از وضعیت فعلی به شرایط مطلوب‌تر برسیم و خدماتی به مردم ارائه کنیم که شایسته شأن و جایگاه مردم این خطه است.

سجاد قاسمی شهردار برزک اظهار کرد: طی بخشنامه ابلاغ شده دولتی در خصوص استفاده از ساختمان‌های بلا استفاده دستگاه‌های دولتی در شهرها و روستاها شهرداری برزک مرکزی را جهت تسهیلگری امور قضائی مردم در اختیار دادگستری قرار داد.

وی افزود: یکی از ساختمان‌های مدارس متروکه شهر را از آموزش و پرورش جهت توسعه فضای اداری شهرداری کرایه کردیم که این ساختمان با اعتباری بالغ بر ۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال آماده سازی شد جهت توسعه فضای اداری شهرداری ولی با توجه به نیاز بخش برزک به دادگاه و پیگیری‌های مستمر که در سال قبل شورای اسلامی شهر برزک در خصوص استقرار در این انجام شده بود این ساختمان را به دادگستری برای افتتاح و استقرار دادگاه داده شد.

به گزارش ایمنا، دادگاه شهر برزک با حضور مسئولان اجرایی و قضائی استان اصفهان و شهرستان کاشان به بهره‌برداری رسید. شهر برزک در فاصله ۵۰ کیلومتری جنوب غربی کاشان واقع شده و مهم‌ترین منطقه تولید گل محمدی شهرستان کاشان است.

کد خبر 751168

دیگر خبرها

  • ۴۰ عنوان برنامه جمعیتی در آذربایجان غربی اجرا شده است
  • صلح و سازش، ظرفیتی برای کاهش جمعیت کیفری
  • اجرای بیش از ۴۰ عنوان برنامه جمعیتی در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان‌غربی
  • اهداء ۲ دستگاه اکسیژن ساز به بانک امانات تجهیزات پزشکی جمعیت هلال احمر سلماس
  • استان ۲ میلیون نفری هرمزگان فقط ۱۵۶ زندانی دارد
  • برخورد جدی با هنجارشکنان مهم‌ترین اولویت دستگاه قضایی است
  • رئیس قوه قضاییه: برخی قضات گله می‌کنند که پرونده‌ها با ابهامات زیاد به اجرای احکام می‌روند
  • ۶ فوتی و مصدوم در تصادف پراید و پارس در محور سرو ارومیه
  • افتتاح دادگاه عمومی بخش برزک در جهت تسهیل‌گری مشکلات قضایی مردم
  • هفتمین تور نظارتی قوه قضاییه با حضور اصحاب رسانه در استان هرمزگان/ طراحی سامانه‌های الکترونیک قضایی در حوزه های اعسار، انحصار وراثت و.../ ابتکار جالب توجه در خصوص پرداخت دیه تصادفات بدون تشکیل پرونده قضایی/ تشریح آسیب‌های قاچاق سوخت در استان هرمزگان