Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- رئیس اداره حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان‌ غربی گفت: افزایش جمعیت و جوجه‌آوری فلامینگوها بیانگر احیای دریاچه ارومیه و تداوم روند بهبودی این تالاب‌ها است و غذای اصلی این پرنده، حشرات ریز موجود در آب دریاچه ارومیه است. - اخبار استانها -

امید یوسفی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم‌ در ارومیه ، با بیان اینکه طرح پایش پرندگان زمستان‌گذران در تالاب‌ها و آبگیرهای استان از اوایل مهر آغاز و همچنان ادامه دارد اظهار داشت: این پایش به صورت هفته‌ای انجام می‌شود که تاکنون موردی از آنفلوانزای فوق حاد پرندگان وجود نداشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: هدف از این پایش، توجه به حیات وحش و پرندگان آبزی، مهاجر در زیستگاه‌ها و عرصه‌های آبی استان و شناسایی به‌ موقع کانون‌های بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان مهاجر است تا مهار و کنترل این بیماری آسان شود.

رئیس اداره حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان‌غربی بیان کرد:  با توجه به این‌ که هر سال با فرا رسیدن فصل سرما و ورود پرندگان مهاجر به تالاب‌ها، آبگیرها و سایر زیستگاه‌های استان، احتمال انتقال و شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان افزایش می‌یابد در صورت مشاهده علائمی همچون بی حالی و تلفات در میان پرندگان مهاجر نمونه‌برداری، کنترل و بررسی پرندگان زمستان گذران انجام می‌شود.

جمعیت قابل توجهی از فلامینگوها به دریاچه ارومیه مهاجرت کردند گزارش| جان دوباره باران به تالاب‌های زیبای استان فارس / رقص فلامینگوها در ‌"بختگان و مهارلو" + تصاویر مستندی از کشف زیستگاه جدید فلامینگو در ایران + عکس

وی با اشاره به اینکه، هر سال همزمان با فصل مهاجرت هزاران پرنده‌آبزی و کنار‌آبزی به آذربایجان‌غربی مهاجرت می‌کنند، اظهار داشت: این استان به دلیل دارا بودن 70 تالاب فصلی و دائمی با توجه به مناسب بودن شرایط زیستی در زیستگاه‌های آبی بیش از 200 گونه پرنده مختلف وارد آذربایجان‌غربی می‌شود.

یوسفی تصریح کرد: امسال پیش‌بینی می‌شود به دلیل بهبود وضعیت دریاچه ارومیه بیش از 55 هزار قطعه فلامینگو در سواحل دریاچه ارومیه مشغول استراحت و تغذیه باشند.

وی افزود: فلامینگوها به دلیل امن بودن زمین‌های باتلاقی بیشتر در این مکان‌ها تخم‌گذاری می‌کنند تا جایی که جمعیت فلامینگو در چهار سال اخیر به میزان قابل توجهی افزایش یافته است.

یوسفی گفت: افزایش جمعیت و جوجه‌آوری فلامینگوها بیانگر احیای دریاچه ارومیه و تداوم روند بهبودی این تالاب‌ها است و غذای اصلی این پرنده آرتمیا و حشرات ریز موجود در آب دریاچه ارومیه است.

 به گزارش تسنیم، وجود تالاب‌های متعدد در آذربایجان‌غربی و تنوع زیستی موجود در این تالاب‌ها و اطراف آنها سبب شده این مظاهر زیبای خدادادی، در بسیاری از ایام سال، پذیرای انواع پرندگان باشند.

بنا به اعلام حفاظت محیط زیست آذربایجان‌غربی، در این استان 70 تالاب فصلی، دایمی، طبیعی وجود دارد که هم‌اکنون پذیرای بسیاری از پرندگان بومی و مهاجر هستند.

آذربایجان‌غربی و تالاب‌های این استان در کریدور مهاجرتی پرندگان واقع شده، بهترین مکان برای زمستان‌گذرانی این پرندگان است.

انتهای پیام/7548/ح

منبع: تسنیم

کلیدواژه: آذربایجان غربی دریاچه ارومیه تالاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۵۸۰۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷۱ درصد از حجم سد‌های آذربایجان‌غربی پر آب است

‏مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌غربی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: هم ‏اکنون حجم آب پشت سد‌های استان طبق آخرین پایش به یک میلیارد و ۳۸۳ میلیون مترمکعب رسیده ‏که بیش از ۷۱ درصد حجم نرمال بوده و ۵ درصد نسبت به زمان مشابه سال گذشته بیشتر است‎. ‎
مجید رستگاری افزود: این حجم در زمان مشابه سال گذشته یک میلیارد و ۳۱۶ میلیون مترمکعب بود و ‏امسال این میزان ۶۷ میلیون مترمکعب افزایش یافته است‎

مجید رستگاری اضافه کرد: طبق آخرین پایش، سد بوکان ۶۷۴، مهاباد ۱۷۶، آغ چای چایپاره ۱۱۷ و شهرچای ‏ارومیه ۹۴ میلیون مترمکعب آب دارند که نزدیک به ۷۷ درصد کل آب‌های موجود در سد‌های ۱۴ ‏گانه استان را شامل می‌شود‎

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان غربی ادامه داد: از ۱۴ سد فعال استان آب پشت ۷ سد ‏بیشتر از سال گذشته، یک سد مشابه پارسال و ۶ سد کمتر از سال گذشته است‎. ‎

رستگاری با اشاره به اینکه سد قیقاج مشابه سال گذشته ۹ میلیون مترمکعب آب دارد، اظهار کرد: ۷ سد ‏شهرچای ارومیه، مهاباد، بارون ماکو، آغ چای چایپاره، شهید قنبری ماکو، ارس ۲ و کرم آباد پلدشت، ‏بیشتر از پارسال، آب در آنها ذخیره شده است‎. ‎

هم اینک ۱۴ سد در آذربایجان غربی وجود دارد که حجم آنها نزدیک به ۲ میلیارد مترمکعب است‎. ‎

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان غربی ارومیه

دیگر خبرها

  • افزایش ۲۰ سانتی‌متری تراز دریاچه ارومیه
  • افزایش حجم آب دریاچه ارومیه به ۲.۵ میلیارد مترمکعب
  • وضعیت مخازن سد حوضه‌های آبریز دریاچه ارومیه و ارس
  • تراز آبی دریاچه ارومیه ۱۵ سانتی‌متر افزایش یافت
  • تراز دریاچه ارومیه به ۱۲۷۰.۶۰ متر رسید/لزوم تغییر الگوی کشت
  • دریاچه ارومیه برای تثبیت وضعیت به ۶ میلیارد متر مکعب آب نیاز دارد
  • دریاچه ارومیه برای تثبیت وضعیت به ۶ میلیارد مترمکعب آب نیاز دارد
  • تالاب گرده‌قیت نقده بعد از ۲۵ سال احیا شد
  • ۷۱ درصد از حجم سد‌های آذربایجان‌غربی پر آب است
  • تالاب گرده‌قیت نقده احیا شد