Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-09@16:25:08 GMT

جمعیت حیات وحش جزایر دریاچه ارومیه سرشماری می شوند

تاریخ انتشار: ۱۸ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۱۷۹۴۱

جمعیت حیات وحش جزایر دریاچه ارومیه سرشماری می شوند

امید یوسفی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه پارک ملی دریاچه ارومیه که شامل سیستم خشکی و آبی بوده که از تنوع زیستی بالایی برخوردار است، افزود: از مهم‌ترین گونه‌های موجود در دریاچه می‌توان به گونه آرتمیا اشاره کرد که آندمیک دریاچه ارومیه بوده و از اهمیت بالایی برخوردار است این‌گونه در طی سال‌های اخیر و با بهبود نسبی وضعیت دریاچه تعداد آن در داخل محیط آبی دریاچه رشد چشمگیری داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه جزایر دریاچه ارومیه به دلیل شرایط زیست محیطی مناسب محل زیست دو گونه بسیار مهم قوچ و میش ارمنی و گوزن زرد ایرانی است، ادامه داد: بر اساس آخرین بررسی‌های صورت گرفته با وجود اینکه گوزن زرد ایرانی در لیست جانواران در معرض انقراض است از وضعیت مناسبی برخوردار هستند.

وی با اشاره به تدوین برنامه مدیریت گوزن زرد ایرانی عنوان کرد: برای خروج این گونه شاخص از لیست گونه‌های در معرض انقراض این برنامه تدوین شده و مراحل نهایی را طی می‌کند و بر اساس این برنامه اقدامات حفاظتی و نیز ازدیاد جمعیت آن در کنار فراهم کردن شرایط حیات مناسب در دستور کار ویژه قرار می‌گیرد.

یوسفی وی در خصوص قوچ و میش ارمنی و خطر انقراض این گونه با ارزش عنوان کرد: گونه قوچ و میش ارمنی ۱۰ تا ۱۳ سال عمر می‌کند و به دلیل اینکه در زمان‌های گذشته در مرز ایران و ارمنستان می‌زیست به قوچ ارمنی معروف است.

یوسفی با بیان اینکه امسال بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته جمعیت حیات وحش ساکن در جزایر دریاچه ارومیه سرشماری می‌شوند، عنوان کرد: در این برنامه سعی خواهد شد تا از همکاری کارشناسان زبده و افراد علاقمند به موضوعات محیط زیستی نیز استفاده شود.

رئیس اداره حیات وحش محیط زیست آذربایجان غربی گفت: از سایر گونه‌های مهم دریاچه ارومیه می‌توان به پرندگانی از جمله تنجه انواع کاکایی کفچه نوک پلیکان و فلامینگو و کرکس کوچک و عقاب طلایی و سارگپه و غیره اشاره داشت که در طی سالهای اخیر جمعیت آنها افزایش محسوسی داشته است.

پارک ملی دریاچه ارومیه به خصوص جزایر آن به دلیل شرایط مناسب آب و هوایی و نیز شرایط اقلیمی مساعد در دنیا بزرگترین زیستگاه گوزن زرد وحشی و بزرگترین خاستگاه خالص‌ترین نژاد قوچ و میش ارمنی است.

گوزن زرد ایرانی از جمله گونه‌های بسیار مهم در دنیا به شمار می‌رود که این روزها حال و روز خوبی ندارد به طوری که هم اکنون طبق قوانین جزو گونه‌های در خطر انقراض و طبق لیست ارائه شده از طرف اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت که به لیست سرخ معروف است در رده EN یعنی در معرض خطر محسوب می‌شود.

قوچ و میش ارمنی در سایر جزایر دریاچه ارومیه از جمله اسپیر، اشک و به صورت فصلی در جزیره آرزو زیست می‌کنند، اما زیستگاه اصلی آن در جزیره کبودان می‌باشد و دلیل آن وجود پوشش گیاهی مناسب و منابع آبی خوب آن است.

کد خبر 5018355

منبع: مهر

کلیدواژه: امید یوسفی حیات وحش محیط زیست آذربایجان غربی محرم 99 ویروس کرونا شیراز مراسم عزاداری بازگشایی مدارس عاشورا آمار کرونا بوشهر ماه محرم مجلس شورای اسلامی کرمانشاه گرگان شیوع کرونا آغاز سال تحصیلی جزایر دریاچه ارومیه گوزن زرد ایرانی قوچ و میش ارمنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۱۷۹۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب تبریز برای ۲۵ سال آینده کفایت می‌کند

به گزارش خبرنگار مهر، محمد خانی صبح پنج شنبه در بازدید استاندار آذربایجان شرقی از مدول دوم تصفیه خانه تبریز گفت: بخش مایع آماده بهره برداری است.

خانی ادامه داد: مدول دوم تصفیه خانه تبریز برای یک میلیون نفر با ظرفیت ۲.۴ لیتر در ثانیه طراحی و اجرا شده است.

وی افزود: این مدول ظرفیت افزایش ۳۰ درصدی را هم دارد و برای ۲۵ سال آینده تبریز کفایت می‌کند.

۱۲۳ میلیون مترمکعب حقابه دریاچه ارومیه از پساب فاضلاب تبریز است

یوسف غفارزاده، مدیرعامل آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی نیز در این بازدید گفت: ۱۲۳ میلیون مترمکعب حقابه دریاچه ارومیه از پساب فاضلاب تبریز است.

وی ابراز داشت: تاکنون ۱۵۵ میلیارد تومان برای لوله گذاری ۱۰ کیلومتر نخست خط انتقال پساب فاضلاب تصفیه خانه و تجهیزات هزینه شده است.

غفارزاده با بیان اینکه ۳۰ کیلومتر لوله گذاری خط انتقال پساب باقی مانده که هر ۱۰ کیلومتر لوله گذاری ۳۰۰ میلیارد تومان هزینه دارد، ابراز داشت: ۷۰ درصد برداشت‌های غیرمجاز از پساب تصفیه خانه فاضلاب تبریز به سمت دریاچه ارومیه در ۱۰ کیلومتر اول اتفاق می‌افتاد.

وی افزود: اکنون ۳۵ میلیون مترمکعب پساب از تصفیه خانه به دریاچه ارومیه منتقل می‌شود. اگر ۱۵۰ میلیارد تومان بدهند انتقال پساب فاضلاب در ۱۰ کیلومتر اول تثبیت می‌شود.

کد خبر 6101107

دیگر خبرها

  • احیای کامل دریاچه ارومیه نیازمند اتحاد و همدلی دولت، مجلس و مردم است
  • یک راس بره میش وحشی به اداره محیط زیست شهرستان شیروان تحویل شد
  • مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب تبریز برای ۲۵ سال آینده کفایت می‌کند
  • مشاهده خرس قهوه‌ای و ۲ توله‌اش در اقلید + ویدئو
  • حواصیل هندی برای نخستین بار در قم رصد شد
  • مشاهده یک خرس قهوه‌ای و ۲ توله‌اش در اقلید +فیلم
  • مشاهده یک خرس قهوه‌ای و ۲ توله اش در اقلید
  • ۱۱۰ میلیون مترمکعب آب سد مهاباد به سمت دریاچه ارومیه رهاسازی شد
  • افزایش حجم آب دریاچه ارومیه به ۲.۵ میلیارد مترمکعب
  • تراز آبی دریاچه ارومیه ۱۵ سانتی‌متر افزایش یافت